Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Illusion 21 maj

without comments

Så ligger den där, korridoren från SO rätt in över Skandinavien. Just nu tom litet friktion i form av dimma och regn. Tala om guldläge – och så har det varit, dag ut och dag in. Kan inte minnas något liknande.

Ännu inte megastänkaren, inte heller makronedfallet, vädret har varit litet för bra, men en till synes outsinlig ström av rariteter.

Vi artjägare lägger nästan alltid ribban för högt och de ständigt plingande larmen bidrar också till att hur mycket vi än ser så når vi aldrig våra förväntningar. Grymma artlistor biläggs ofta med den sura kommentaren “Men den där hade ju…” För toppjägarna som alltid har caretan startklar, alltid är nyktra, aldrig hindras av jobb eller familj och bor strategiskt – Även dom måste ibland välja och väljer fel.

Alltså ta det lugnt, njut och se hur artlistan sväller och innehåller alltmer go´bitar. Visst missar du en del men faktiskt är missarna aldrig mer än fragment av ditt hela skådande.

Själv har jag i gräsänklingsståndet dragit ut klockan fyra två morgnar – till Mölndalen längs Stora ån. Visserligen hårdexploaterad och med en jämra trafik. Men den levererar. Rådjur och två bortstötta och villrådiga älgkvigor. Kornknarr, knarris och rarris på Västkusten, gräshoppsångare, kärrsångare, sävsångare, svart rödstjärt… Man skall inte klaga. Jo, jag fick punka och ledde cykeln till Junggrens cykel&rep – beklagansvärt!

Och visst längtar jag. Västergarn, Paviken och … TGP illustrerar så väl

Underbart och härligt!

Written by admin

May 21st, 2013 at 8:54 pm

Leave a Reply