Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Final 0303-0304

without comments

Ligger och pendlar mellan 20 och 30 arter per dag. Verkar nå ca 50 arter totalt, precis som förra året. Ca 20 arter är olika mellan åren. Säkert alldeles normalt och stämmer nog ganska bra med Magnus.

Hade varit lätt att höja antalet arter vid en ren fågelresa med fortskaffningsmedel. Men vi hade då missat många sköna mil i härlig terräng med härlig luft, tysthet och oändlighet. 7,5 mil och klättring motsvarande 1000m – säkert!

Igår satsade jag med Magnus på mycket havsfågelskådning. Vi stördes av litet regn men det blåste på bra och vi hade fint med 100-tals Gulnäsor med inslag av typ Scopolis. En “säkrad” KapVerdelira också, mindre storlek, helmörk näbb och mkt nära med två normala Gulnäsor. Litet lättare var en Storlabb, en Baroli och en Mindre lira.

Vi avrundade med fint jobb i barrocon på lockläten av Atlas-, Glasögon-, Gräshoppsångare samt Sammetshätta och Taltrast. Både Härfågel och Skatgök drog skränande förbi.

Eva och jag avslutade dagen vid poolen med en Cava som ledningen på hotellet gentilt bjöd på.

Halvsju idag i månljus travade Magnus med sonen Martin och jag uppför 100m stigning till höjdplatån. Vi jobbade fint med kulmen när jag tubade in två Härfåglar bråkade med en Ökenlöpare, fyra andra Härfåglar flög upp framför våra fötter. Vi hade också massor av Dvärglärkor, Kanariepiplärkor, Svartbukiga flyghöns. Men trots att vi strövade i Ökentrappens fotspår inget av den varan.

Frukosten smakade ändå fint och jag kunde senare revanschera mig. Tog ett härligt bad i Atlantens väldig böljor – MÄKTIGT. På uppvägen kollade jag en Havssköldpadda och utanför den låg litet trutar och liror. En av lirorna vinglade iväg, men-men en KAPVERDEPETREL – om man nu kan bestämma en sådan.

Tog en sista tur längs barrocon för att säkerställa KANARIEGRANSÅNGARE som ju skall vara exklusiv på bara de västra Kanarieöarna.

Litet vemodigt att packa för återfärd till vargavintern därhemma.

Written by admin

March 4th, 2018 at 11:37 pm

Leave a Reply