Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Våryster

without comments

Våryster fortsatte jag 12.4, nu i Götet “Eldsjakten”. På tips och känsla tog jag 5:an till Töpelsgatan och älgade upp till 8:a spåret. Tog in där till hoppbacken.

En Brandkronad hoppade med några blåmesar i en sälg. En dansk med barnvagn och skådarbakgrund förundrades över att den fanns också i Sverige.

N:o 2(?) sjöng sedan högt i en gran på andra sidan backen.

Så raskt till Edsviken och vägen upp mot Brudare. Där trio me´fotograf. Hörde direkt ett ex, men fotografen hade sett och fotat 2! Alla stormnöjda, men inte mättade. Några hundra meter bort, vid Brudares fågelmatning “säkraste” stället.

Hörapparaten räckte knappast till, klart underlägsen de skarpaste öronen. Men det blev ytterligare ett ex, 5!? – oj,oj,oj!

Nu mättad och avrundade med Råbock, Forsärla och en Sparvuggla!

Mycket vill ha mer. Måste finnas i Änggården 14.4

!? Men fick nöja mig med Kattugglan att visa Eva

Alltså drog Bernt och jag Delsjön en strålande morgon 15.4.

Först sjungande Forsärla vid Delsjöbäcken. Så sjungande Brandkronad först vid Edsviken så vid fågelmatningen. Avrundat med en Råbock, litet Dubbeltrast och en sjungande Ringtrast.

Tala om invasiv art. Och det blir en tuff uppgift för Naturvårdsverket att med sina lakejer i Jägarförbundet utrota och förhindra detta intrång i det svenska naturhemmet!

Written by admin

May 2nd, 2019 at 3:27 pm

Leave a Reply