Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Deja vu

without comments

“Gå inte över ån efter vatten”

“Borta bra men hemma bäst”

Stämmer!!!

Började illavarslande med tät dimma på Landvetter 22 mars anno 2018. Men de sena flygen “rodde upp” sig, Gotlandsplanet som var +30 min på Bromma, lyfte från Landvetter på +5 min.

Härligt med varm och rymlig careta och björnkram från Anders, helt in-time på Visby-plattan. Så Willys, glasbanken och ett Västergarn i topptrim, fastän jag var nog aningen övertrasserad när jag lämnade häromsistens – mejsel, vattenmojängen och dito lock låg litet utspritt – SKÄRPNING.

Men fåglar, uj-uj, Tranor, Strandskata, nya för året och ett sådant vimmel. Ändå har inget riktigt kommit igång och vi kunde lugnt ta en tidig kvällsseans för att svälja Anders Norrlandsäventyr och min Furteventuradito. Och förstås svälja både skrönor och fluidum.

23 mars randades med ganska modesta förväntningar – sunt med gympa, frisk luft, tystnad. Öppnade litet kul när några änder, bla 4 Krickor lyfte i Paån och drog med sig en blågrå klippare – Falk?? sekundsnabbt – Pille helsäker, ja – ja.

Så fyren, träffade Juppen halvvägs mot stora vägen, upplyser honom om falken, men inte omständigheterna. Så 200m innan Paviken panorerar, i luften PILGRIMSFALKEN, gammal hona, som jaktdyker och försvinner bakom jordens rundning. Härligt!- Sicken en skådare man är!? Och hur skall man förstå att plötsligt vimlade det av skådare.

Framme på skådarplats blickar jag ut över skådeplatsen, 50 Vitkindade, 3 Sädgäss, Salskrakar, 2 Tranor och mycket annat. “Top of the Lake”, på isen, Falken med sitt byte

 så belåten tills 

Zeus själv sveper ned från Parnassen och visar var skåpet skall stå.

Och plötsligt har jag andraplatsen på Artlistan, Mikael har ledartröjan.

24 började i moll, dataintrång på bankkontot och skall sägas mycket trevliga personer från bank och polis från ungefär midnatt.

När jag tittar ut 20 Bläsgås, 2 Spetsbergsgås, 6 Tranor, en Havsörn!

 

Written by admin

March 24th, 2018 at 6:21 pm

Leave a Reply