Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

BrännPunkt OlofRudbeck 25

without comments

Vi har flyttat ett snäpp närmare Jobergknallen och ett snäpp uppåt. Svindlande nästan 180 grader fri utsikt NNO – SSV. Mot sträckflödet längs Brudarebacken och vinklar man ut från sovrumsfönstret kan man se berguvarna på Ullevi om… Fin utsikt i trädtoppshöjd också. Den är dock ännu bättre åt andra hållet från en härlig balkong, roof-top! Vill man ha samma närkontakt från första sidan förflyttar man sig en halvtrappa ned till ”piskbalkongen” med härlig skådarmöbel!

Saknas jämfört med Joberg-plattan är fria sikten NV – NNO, mot älven och älvdalen norrut samt gasklockan – förstås. Man kan inte få allt.

 

1 sep

 Den ”äkta” starten för vad som kan bli en Sverigetoppskådarlägenhet – eller är jag för optimistisk?

Efter natt i allt rulet i nya lägenheten rusade vi upp fem och kastade oss över vinden. Segt och chockerande mycket och vi måste vara klara i god tid före nio, då vi skulle vara på banken för försäljning av gamla lägenheten.

Kvart över sex var vinden utrymd och städad. Bättre flyt i de två källarförråden och kring sju kunde vi finisha gamla lägenheten och bära över två kristallkronor och kökslampan.

Nya lägenheten totalkaos förvisso, utan spis, kyl/frys och alla köksskåp urblåsta med knappt torkade golv, väggar och tapeter.

Men vi spjutade upp oss och nio nollnoll tog vi i hand med nya ägarna till gamla lägenheten. Väl ute ur banken stapplade vi hemåt via Steinbrenner där vi inhandlade lyxigt bröd. Så blev det kaffe på piskbalkongen en halvtrappa ned.

Kaffet, solen och den fantastiska utsikten piggade upp och kikaren sattes i arbete. Jojomensann, bland ormisarna en bivråk med litet slappa vingar som vanligt. Så kommer det en rovis vinglande litet lägre längs E6an. Den hänger också med vingarna och STJÄRTEN – en glada – NEJ en BRUNGLADA! En ungfågel och grym revansch på Vrångödippen, kanske är det samma fågel!? En liten bonus också, en backsvala.

Inte var jag överdrivet optimistisk!

2 sep

Tar några små pass från den så framgångsrika piskbalkongen. Får in både lärkfalk, 2ex och tornfalk samt litet lustigt en storskarv.

3 sep

Bättre sträckdag men har mycket att göra. Gnuggar länge på köks-och sovrumsfönstren. Det lönar sig 7 bivråkar, 2 bruna kärrhökar, en fiskgjuse, 12 sparvhökar, en duvhök, fem ormvråkar och russinet, en pilgrimsfalk. Idag också litet tätting, bla en trädgårdssångare och några mindre korsnäbbar.

4 sep

Oväder och mycket slit men några gulärlor, några trädpiplärkor och en hel del svalor innan regnskyarna skymde allt.

Imorgon ser jag fram emot riksmästerskapet i tomtskådning och matchen i matchen mot Bergsbogatan. Är försiktigt pessimistisk. Tror på bättre rarrispotential men missar för mycket av bassortimentet!?

 

Written by Olof

September 4th, 2009 at 9:07 pm

Posted in Göteborg

Leave a Reply