Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Hemma från Fuerte

without comments

Görfin frukostbuffé som vanligt och som vanligt ett glas Cava. Som vanligt från gympan på balkongen en härlig soluppgång orkestrerad av Turk/Skrattduvor, Rödgumpade Bulbyler, Spanska Sparvar. Som vanligt patrullerande “Atlantis”-trutar med någon Korp.

Packa, knö sig upp på bussen. Eva fixar bra platser men som på turresan tunt på fågelfronten. Nåja, en Smutsgam, några Klipphöns och två änder vid en damm, som jag inte klarar att bestämma. Inte en enda seglare, när vi kryssar oss igenom Rosario.

Planet försenat 45 min, men ändå löper allt smidigt och lätt. Dock obligatoriska “korvstoppningen” vid boarding bara marginellt bättre. Returresan klarar inte att hämta in förseningen utan strax efter midnatt på Kungsportsplatsen i -5°C omgivna av fredagsrumlare baxar vi oss ombord på buss 18.

0300 på lördagen släcker vi violblå. Men jag strax uppe och i Slottskogen. Och

en MANDARINdrake i full praktdräkt, så grann, men kallt och bistert.

Fyra inkubationsdagar efter “korven” insjuknar Eva och ytterligare fyra dagar, lagom till Julafton är det min tur. Bonnförkylning men tröttsamt för 76-åringar. Nu är vi hemma, återställda och dags för mig att dra på mig Muminpappans skrivrock och ta itu med dagboken från Fuerte – Välkomna!

Written by admin

December 29th, 2022 at 8:30 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply