Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Avslutning Fuerte

without comments

Sista icke-resdagen. En sista ökenvandring på “hög”platån. Varit öken i mer än en bemärkelse – men oaserna har funnits.

Igår haglade det på andra sidan ön, något nattportieren inte kunde minnas han varit med om. Han uppmuntrade mig med, att nu hade nog alla fåglarna flyttat hit.

Började fint redan i uppgången mot platån och innan solen stigit upp. Ett bekant “honkande” och resans blott andra Rostand. Massor av Varfåglar, Dvärglärkor, Kanariepiplärkor och en Glasögonsångare stämmer in i den stilla morgonen.

Jag stegar snabbt mot punkt 4 km, där vi hade trappspår igår. Och innan jag är framme står den mellan några buskar. Den smyger snabbt iväg och gömmer sig, ÖKENTRAPPEN, men så fint. Går fram till stället och konstaterar massor av spår. Dags att vända åter mot frukosten.

Träffar på en litet desperat tysk.

“Och bin zu spät!” Trappen har gömt sig, en joggare har skrämt den.

Han hade ett foto på en trapp att visa om någon lokal förmåga dök upp. Han hade liggunderlägg och en bastant matsäck.

Jag försäkrade att satte han sig på underlägget och åt sin matsäck skulle han få se trappen innan han blivit mätt.

Själv skyndade jag vidare och sprang på en flock med 5-6 ÖKENLÖPARE, som sprang runt mina fötter! Lika snabbt som de dök upp var de försvunna och jag försvann ned mot frukosten – 8km mycket givande!

Efter lunch gjorde jag ett strategiskt val av barrancon alldeles N om hotellet. Och vilket flyt, ett trettiotal Svartbukiga flyghöns, en liten flock Ökentrumpetare, en lockande Kanariegransångare, hane och hona Kanariebuskskvätta, en Red-vented Bulbul! Vilket klipp. Och höll på att glömma en Gråsparvhane, ny researt.

IMG_1535IMG_1536

Ökentrumpetare och den grymma barrancon.

Lämpligt nog blev det åska och regn och packningsdax

Written by admin

March 19th, 2017 at 11:49 pm

Leave a Reply