Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Jordan?

without comments

Fåglar och litet roligare läsning än dammsugare i morrontidningen.

Vi har ett uppdämt behov av en skön vecka någonstans – femton år sedan senaste chartern, Lanzarote nyår-95!? Jordanien flimrade förbi som en flyktig tanke. Så ett brett utbud sista-minuten till Aqaba om en-och-enhalv vecka!

Febril aktivitet och litet turer hit och dit och på några timmar befinner vi oss mentalt inne i Aqaba-viken, en Västpalearktisk hotspot med många karismatiska arter.

Några men dock. Det är fa en sträck-och raritetsplats. November är inte topp. Drar man litet norrut och österut i öknen och förmår tränga sig in i reningsdamsområdet på gränsen till Israel så är 100 arter ändå en rimlig veckoranson.

I vårt fall blir det knappast så långt från det härliga hotellet vid sea-side och därför kan jag väl som bäst räkna med 75 arter (drömgräns) och kanske någon lifer, svartstjärt känns troligast. En tripreport för november i Aqaba hamnade på “bara” 40 arter så det får bli min skamgräns.

Hoppas sedan löftet om fri internet på hotellet håller streck för då kanske jag kan ge om inte dagliga så regelbundna rapporter. Till slut under förutsättning att vi kommer iväg. Den nämnda 15-årsperioden innehåller nämligen ett antal inställda charter – sic.

Written by Olof

November 18th, 2010 at 9:52 pm

Posted in Resor

Leave a Reply