Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Potpuri på återseende

without comments

Satte en fin clou med lundisen på Safjället – trodde jag.

Da´n efter, sista dagen på Kvarnis, 10 juni anno 2011! Cyklade till Konsum Avenyn för havskräftor/kejsarhumrar och räkor. Drog ned till Kungsportsplatsen och följde kanalen mot Centralen och där en fullt utfärgad hane mandarinand, all by himself i Trädgårdsföreningen. Några förvirrade flanörer, “Vad är nu detta”, skrämde ut honom på en flygtur. Kryzzbar tänkte undertecknad twitcher!!??

Men ack en “klam”art i dessa bygder. Dock fin avrundning om icke…

Maria M som alltid på hugget och generös. Tack för dessa bilder!!! Maria som jag blev varse när hon jobbade på uvarna på Ulvevi. Bl.a från sin arbetsrum på Hvidtfeldska!!

Da´n efter min lundis på Safjället stora eftersök – men negativt! Så eminente Ola B som hittade en lundis vid Chalmers, “bara” knappa två kilometer därifrån flygvägen!!! Försvann- igen!?

Men så de 11:e på Svalan, alltid stabile Lars R med sonen Magnus R. Den gröne chalmeristen sjöng för full hals. Jag hann fånga upp några strofer innan solnedgång…

och efter soluppgång den 12:e fullt ös. En synnerligen vältecknad och välartikulerad lundsångare. Samma som på fjället? I alla fall ur samma “sample”, bioptop, beteende, sång och utseende!

Vilket genrep inför nästa match, Gotland! Järnet!

Skall försöka klara av rapport från Vietnam och förmå Torsten att avge en från Norrlandssejour. Än mer Anders West Coast USA – vitnackade svärtor, islommar, kolibris och ylande coyotes får det att vattnas i munnen.

Islandstripp stundar med två lifers hängande på lutfiskställningarna, strömand och islandsknipa – inte helt optimalt med “bara” Reykjavik, men det brukar greja sig!

Written by admin

June 17th, 2011 at 10:45 pm

Leave a Reply